Berekening van warmteverlies
op basis van jarenlange ervaring en gespecialiseerde software

Wat is een warmteverliesberekening?

Met een warmteverliesberekening kijkt Studio Somers op basis van de meest recente normen na welke installatie geschikt is voor uw (ver)bouwproject. Een correct gedimensioneerde verwarmingsinstallatie is namelijk de basis voor een comfortabele woning. Een te zwaar of te licht gedimensioneerde installatie zorgt niet alleen voor verlies aan comfort… Het haalt ook het rendement van uw installatie naar omlaag. Door het installeren van een installatie op maat van uw project vermijdt u bovendien onnodige investeringskosten die te zware installaties met zich meebrengen.

Warmteverlies beperken - warmteverliesberekening Studio Somers

Laat Studio Somers de verwarmingsinstallatie ontwerpen die nodig is om de gewenste binnentemperaturen te bereiken. We dimensioneren uw radiatoren en bezorgen u zelfs de legplannen van de vloerverwarming op basis van de resultaten van de warmteverliesberekening.

Uw warmteverliesberekening op maat

Studio Somers zorgt ervoor

Voor het opmaken van de warmteverliesberekening kan u vertrouwen op onze gespecialiseerde reken-software in combinatie met de jarenlange ervaring van ons team. Zo brengen we zeer gedetailleerd alle warmteverliezen in kaart zoals:

Warmteverlies door de schildelen

Het verlies dat door ramen, deuren, muren, dak en vloer wordt veroorzaakt.

Warmteverlies door ventilatie

Het warmteverlies veroorzaakt door het ventileren van de woning. Hier heeft het gekozen ventilatiesysteem een grote invloed op.

Heropwarmingsvermogen

Recente woningen hebben veel minder energie nodig voor het behouden van de binnentemperatuur. Bij het ontwerp van uw installatie, is het daarom mogelijk om rekening te houden met het nodige vermogen om de woning op te warmen na een tijd van afkoeling (bv. ’s ochtends of na een werkdag).

Hiernaast houden onze experten met nog een heel aantal andere aspecten rekening bij het berekenen van het warmteverlies van uw project zoals de luchtdichtheid van de woning, de ligging van de woning en de beschutting tegen de wind.

Na het berekening van uw warmteverlies ontvangt u van ons een rapport per ruimte met daarin informatie over het nodige vermogen om de kamer te verwarmen op de gewenste binnentemperaturen alsook het totale vermogen dat de verwarmingsinstallatie moet kunnen leveren.

Wenst u een voorstel aan te vragen voor uw warmteverliesberekening?